Špargľa v slanine zapečená so zemiakmi
Suroviny
- 0,5 kg špargľa biela
- 150 g slaniny
- 12 ks zemiakov
- 150 ml smotany na šľahanie
- podľa chuti soľ
- rasca drvená
- 1 čl cukor krištáľový
- 2 PL olej
- vňať alebo pažitka
Postup
1.Očistenú špargľu som dala variť do vody so soľou a cukrom na 8 min., vybrala na tanier a nechala vychladnúť. Do tej istej vody som dala variť pokrájané zemiaky a pridala som soľ a vodu. Varila som ich tiež 8 min.
2.Do zapekacej misy som dala predvarené zemiaky, pridala som trochu oleja a rascu a pomiešala som. Špargľu som po 3-4 ks balila vzdy do dvoch plátkov slaniny a ukladala som na zemiaky. Zaliala som to smotanou.
3.Piekla som cca 50 min. na 200°
4.Na tanieri som posypala nasekanou pažítkou