Choď na obsah Choď na menu

Špargľa v slanine zapečená so zemiakmi

18. 5. 2014

Suroviny

  •  0,5 kg špargľa biela
  •  150 g slaniny
  •  12 ks zemiakov
  •  150 ml smotany na šľahanie
  •  podľa chuti soľ
  •   rasca drvená
  •  1 čl cukor krištáľový
  •  2 PL olej
  •    vňať alebo pažitka

Postup

1.Očistenú špargľu som dala variť do vody so soľou a cukrom na 8 min., vybrala na tanier a nechala vychladnúť. Do tej istej vody som dala variť pokrájané zemiaky a pridala som soľ a vodu. Varila som ich tiež 8 min.

 

2.Do zapekacej misy som dala predvarené zemiaky, pridala som trochu oleja a rascu a pomiešala som. Špargľu som po 3-4 ks balila vzdy do dvoch plátkov slaniny a ukladala som na zemiaky. Zaliala som to smotanou.
Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi - obrázok 2

 

3.Piekla som cca 50 min. na 200°
 

 

4.Na tanieri som posypala nasekanou pažítkou
Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi - obrázok 4