Pizza
Cesto:
- 260 g hladká múka
- 260 g polohrubá múka
- 4 PL olivový olej
- 2 KL soľ
- 1 KL cukor
- 300 ml voda
- 42 g kvasnice
Na pizzu:
Postup
1.Základom dobrej pizze je, samozrejme cesto. Potrebujeme hladkú múku (260 g), polohrubú múku (260 g), olivový olej (4 polievkové lyžice), soľ (2 čajové lyžičky), cukor (1 čajová lyžička), vodu (300 ml) a kvasnice (1 balenie = 42 g). Cesto môžete robiť buď stredovekým spôsobom - ručne, alebo v "chlebovači" (domáca pekáreň na chlieb). V každom chlebovači je totiž mód miesenia cesta. Do nádoby nahádžete všetko čo treba a neriešite, o 60 minút je všetko spravené. A teraz pozor! Dôležitá, i keď nie kľúčová vec: cesto spravte deň dopredu a nechajte odležať v chladničke. Ak nestíhate, nevadí, bude stále použiteľné a chutné, ale s odstátím je lepšie!
3.A teraz sa dostávame na križovatku rozhodnutí závyslých od plnosti a pestrosti vašej chladničky a rozpoloženia vaších chuťových receptorov. Pre ukážku vám ponúknem môj obľúbený mix: kukurica,šunkaolivy a na vrch samozrejme syr, najlepsie nejaký eidam.
4.Najlepšie by bolo mať teflónové kruhové plechy zvládajú 230 stupňov, tak nastavte teplotu (čím vyššia tým lepšia) a režim na teplovzdušný ohrev zospodu a pizzu dajte čo najnižšie. Trúbu nechajte dopredu poriadne rozhicovať a potom ju tam nechajte asi 10 minút, príp. podľa potreby.
5. Podávajte na VEĽKÉ taniere a dobrú chuť.