Choď na obsah Choď na menu

Cookies

18. 5. 2014

Suroviny

  •  170 g masla
  •  100 g hnedúho cukru
  •  100 g kraštáľového cukru
  •  1 balíček vanilkového cukru
  •  300 g hladkej múky
  •  2 ks vajec
  •  1/2 balíčka prášku do pečiva
  •  2 PL mlieka
  •  320 g horká čokoláda najlepši 70%

Postup

1.Rúru predhrejeme na 170 °C.

 

2.Maslo vymiešame s hnedým, kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vajcia, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

3.Čokoládu nakrájame na kúsky a 2/3 z nej pridáme do cesta.

 

4.Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň guľky cesta asi 5 cm od seba. Povrch guliek mierne roztlačíme a vtlačíme do nich zvyšné kúsky čokolády.

 

5.Dáme piecť na 11 minút. Z plechu ich vyberajte po vychladnutí.